Wat een feest, eigenlijk niet onder woorden te brengen maar geweldig is een understatement. The Sparks traden in twee dagen drie keer op in the Cavern club. Elk optreden werden ze vergezeld door het fantastische eigen publiek maar ook de Engelsen vonden het geweldig en die komen dat dan ook zeggen.

Het begon allemaal vrijdagmorgen vroeg. Voor de mensen uit Venray die om half zeven opgehaald werden waarna de rest in Horst werd opgehaald. Vertrek naar Amsterdam met in de bus de film "A hard day's night"van The Beatles om vast wat in de stemming te komen.
Sparks voor de Cavern Club

Zonder belemmeringen werd schiphol gehaald waarna we konden inchecken bij Easyjet voor de vlucht naar Liverpool. Hoewel er wat schommelingen waren in de lucht viel de vlucht alleszins mee.
In Liverpool stond een dubbeldekker te wachten om het gezelschap naar het Travel Inn hotel in Vernon street te brengen, op slechts een 5 minuten afstand van de Cavern club.
Link naar het hotel:

Het hotel was overigens prima verzorgd.
Om half vier liepen we in de stromende regen naar het Beatles museum.
Beatles museum

Om 6 uur moesten The Sparks een soundcheck doen in de Cavern dus het eten werd snel snel. Dan begon het eerste optreden om ongeveer half negen. De stemming was meteen uitstekend en behalve de fans van de Sparks waren er ook veel Engelsen die zichtbaar genoten van de muziek. Zeker de instrumentale nummers van The Shadows werden door enkele guitaarmuziekliefhebbers met volle teugen ingenomen. Dit hoort men in de Cavern niet vaak.
Cavern room one

Uiteindelijk werd er om ongeveer elf uur een eind gemaakt aan de live-muziek in de Cavern club waarna men terug ging naar het hotel of zoals anderen nog even naar andere gelegenheden ging om naar live-muziek te luisteren en een pintje te drinken. Uitgezonderd het weer was het vrijdag meteen een topdag.

Zaterdagmorgen begon met een Engels ontbijt waarna om 10 uur de bus voor de magical mystery tour voor het hotel stond. In ruim twee uur kregen we allerlei bekende plaatsen voorgeschoteld waar de Beatles hebben gewoond of over hebben geschreven. Ray van de Cavern City Tours deed de tour zelf en deed dat op zijn Engels: uiterst humoristisch.

Om half een ging ieder zijn eigen weg. Sommigen gingen de winkeldrukte in. Anderen reden even naar Anfield om het stadion van Liverpool te bezichtigen. Weer anderen verzekerden zich van een plek voor het voetbal.
De fans

De Sparks speelden hun eerste set 's middags om half vier voor weer een volle zaal. Weer was de sfeer uitstekend en werd afgesproken met Steve, de regelaar van de Cavern club om 's avonds wat later te spelen.
Na nog even naar het iende van de tweede helft te hebben gekeken ging men wat eten en nog even uit voordat om twaalf uur het laatste optreden in the grote zaal van de Cavern club plaatsvond. Ook nu werd er volop geswingd en om een uur werd de set beeindigd.

Overigens zijn de Sparks daar meteen door Steve weer uitgenodigd om volgend jaar weer te komen optreden in Liverpool. We zullen zien. Dit is eigenlijk niet meer te overtreffen.

Zondag werd de terugreis weer aanvaard. In Amsterdam stond de bus te wachten die ons terugbracht naar de opstapplaatsen.
Gezien de reacties van iedereen was het een trip waarover nog lang gepraat zal worden.


En uiteraard is er de Cavern club, die ook zelf een website hebben.
Cavern club


Medereizigers naar Liverpool op Penny Lane.

Penny Lane Liverpool 2003
Printerversie